Alles waar u rekening mee moet houden bij het renoveren van uw huis.

Bent u net verhuist of heeft u net uw eerste huis gekocht? Dan is het altijd handig om een persoon te komen laten kijken of uw hele huis in goede staat is. Het kan zo zijn dat huizen na een bepaalde tijd verschillende problemen gaat krijgen. Denk dan aan lekkages, of schimmel, maar ook kleine kiertjes waardoor vocht naar binnen komt. Deze wilt u natuurlijk niet in uw huis hebben, deze kleine problemen kunnen later voor grotere problemen gaan zorgen. Lees lekker mee over hoe en wat.

 

Zolder & Kelder

Controleer als eerste altijd de zolder en de kleder, dit zijn de plekken waar uw huis als eerste gaat vervalen. Op de zolder heeft u vaak te maken met lekkages en in de kleder ziet u vaak dat er vocht door de muren komt uit de grond. U kunt dit zijn op zolder door gele vlekken in uw vloer of op het dak. Het vocht in uw kelder kunt u makkelijk zien door plekken in de verf of scheuren in de muur. Heeft u een van deze dingen kunt u hier iets aan gaan doen.

 

Vloeren en plafonds

Als u de zolder en de kelder gecontroleerd heeft kunt u verder met de rest van het huis. Hiervoor beginnen we op de 1e verdieping. Hier kunt u een keer langs de vloer gaan. Meestal heeft de vorige bewoner eten of drinken laten vallen of heeft het huisdier de vloer beschadigd. Dit kunt u makkelijk voelen door met sokken over de vloer te lopen of u ziet vlekken in de vloer die er niet met een doekje afgaan. U kunt vaak dit soort plekken zien waar de eet tafel stond en waar de banken hebben gestaan.

 

Stucwerk en verf

Na de vloeren en plafonds is het goed om te kijken naar de rest van uw kamers. De muren, is het stucwerk nog intact en is de verf overal gelijk? Er is namelijk niks irritanter als rustig op de bank zitten aan het spelen op een casino777 en een plekje in de muur zien. U wilt gewoon rustig uw spel spelen samen met vrienden of andere. De kamer moet mooi in tact zijn zodat u echt helemaal tot rust kunt komen op de bank samen met uw familie of vrienden. Dit is het plekje in huis om tot rust te komen.

 

De buitenkant van uw huis

Veel mensen kijken alleen naar de binnenkant van uw huis maar de buitenkant is net zo belangrijk. Als u aankomt thuis ziet u gelijk of een huis mooi is bijgehouden of niet. U kunt dit zien aan vervallen verf of de dakgoot die half uit elkaar valt. Pak gerust een ladder en neem wat vrije tijd om dit bij te werken. Uw huis krijgt een stuk mooiere look waardoor uw huis weer uitblinkt in de straat. Door uw kozijnen en dakgoot bij te houden voorkomt u merendeel van de lekkages in uw huis.

 

Zelf doen of uitspenderen?

Bent u zelf vrij handig kunt u dit allemaal zelf doen, bent u toch niet zo handig of heeft u weinig tijd kunt u dit uitspenderen. U kunt een mannetje inschakelen die elke dag met dit soort dingen te maken heeft, deze man of vrouw weet precies wat ze aan het doen zijn en zijn verzekerd voor mocht er iets mis gaan in uw huis. Het bedrijf neemt dan de verantwoordelijkheid en lost dit verder voor u op totdat het naar wens is. Achteraf regelt u 1 op 1 de kosten voor de werkzaamheden met het bedrijf.

Geplaatst in: Page