Tips voor tennis beginners

Interesse in een nieuwe sport of houd je wel van een balletje slaan? Tennis is een actieve en leuke sport om samen te spelen. Daarbij heb je het spel zo onder de knie want er komen geen complexe spelregels aan te pas. Of je nu net begint of je er nog nooit in verdiept hebt, wij hebben de beste tips voor beginnende tennisspelers bij elkaar verzameld om je goed op weg te helpen.

Neem een proefles

De beste manier om erachter te komen of tennis wat voor jou is, is om een proefles te nemen bij je lokale tennisclub. Bij een proefles kun je doorgaans een tennisracket van de club lenen en je reguliere sportoutfit volstaat voor het begin. Kom je er na de les toch achter dat je liever naar tennis op TV kijkt dan echt meespeelt, dan is het wellicht leuk om eens een keer te wedden op tennis. Je kunt weddenschappen doen op verschillende sporten waaronder tennis bij bekende bookmakers zoals Bet777. Hier kun je onder andere live wedden tijdens vele internationale competities.

De uitrusting

Als je er na de proeflessen achter komt dat je ervoor wil gaan dan is het tijd voor de volgende stap. Voor je het veld op kunt zal je eerst een passende uitrusting nodig hebben inclusief een goed racket. Het is van belang dat je een tennisracket kiest dat bij jouw niveau van spelen en lichaam past. Echter hoeft dit niet te betekenen dat je gelijk voor de duurste racket hoeft te kiezen, er zijn voldoende opties voor een vriendelijk prijsje verkrijgbaar.

De tennisrackets verschillen in maat, welke maat het beste voor jou is hangt af van je gewicht en lengte. Als een racket te zwaar is dan zal je eerder last krijgen van je polsen wat jammer is. Verder zal je een paar tennisschoenen nodig hebben waar je goed op kunt lopen en rennen. Denk er ook aan dat je schoenen voldoende ondersteuning rond de enkels moeten geven, dit is bij tennis erg belangrijk want het voorkomt verstuikte enkels. Om de juiste uitrusting te kiezen is het verstandig om advies te vragen van een expert. In de meeste gevallen kunnen medewerkers van een redelijke sportwinkel je uitstekend helpen.

Ogen op de bal

Het klinkt waarschijnlijk logisch maar in de werkelijkheid zal je erachter komen dat deze tip misschien wel het lastigste is om te naleven. Er gebeurt van alles op en rond het veld wat het moeilijk kan maken om je concentratie bij het spel te houden. Het is zelfs zo dat tennissers de neiging hebben om op het laatste moment weg te kijken, een grote fout. Door je ogen op de bal te houden kun je het beste inschatten waar deze terecht zal komen, en op deze manier kun je het meest effectief je volgende zet bepalen. Daarnaast is het belangrijk dat je kalm blijft en niet in de stress schiet. Als je te gespannen raakt zal je vaker en eerder fouten maken wat het spel niet ten goede komt.

De juiste houding

Zoals bij alle sporten is je houding tijdens het spel een belangrijk punt. Het zal even duren voor je als beginner de houding natuurlijk aanneemt, je tennisleraar zal er vaak op blijven hameren. Om snel en beweeglijk te blijven kun je het beste je knieƫn licht gebogen houden. Op deze manier kun je sneller verplaatsen en naar de bal toe rennen. In principe zijn er twee houdingen die je aan kunt nemen, ofwel met je schouders en buik richting het net, ofwel met je schouders haaks richting het net en je buik richting de zijkant van het veld. De houding bepaalt op welke manier je bal kunt richten. De eerste houding is handig als je de bal schuin naar de andere kant van de baan wilt spelen. De andere houding is geschikt als je de bal rechtdoor wil slaan.

Geplaatst in: Page