Airco installeren

De gemiddelde temperatuur in de aanloop naar een willekeurige Britse zomer is genoeg om van iedereen een klimaatveranderingsscepticus te maken, maar er zijn zeker dagen dat het ondraaglijk warm kan worden in het Verenigd Koninkrijk. De meesten van ons redden het door snel een ventilator te kopen, de ijslolly-afdeling van onze plaatselijke supermarkt te plunderen of gewoon gebruik te maken van het wetenschappelijke wonder dat het schuifraam is, maar steeds meer mensen beginnen zich nu af te vragen of ze thuis wel airconditioning moeten installeren. We zijn immers gewend geraakt aan een verkoelend briesje in onze auto’s, in hotels en in winkelcentra. Dus waarom zouden we dat niet uitbreiden naar onze huizen?

Airconditioning thuis

Als je hebt besloten dat je kantoorventilator het niet meer doet in je slaapkamer op een warme nacht, of als je woonkamer niet goed genoeg geventileerd is om aan de hitte te ontsnappen, dan wil je misschien eerst een airconditioningsunit proberen, dat is een draagbaar (maar zwaar) apparaat dat je via een raam ventileert.

Dit is een goede, goedkopere oplossing om uw huis te koelen, maar uiteraard blijft het apparaat beperkt tot de kamer waarin u en het apparaat zich bevinden. Het kan ook veiligheidsproblemen veroorzaken, omdat u een raam open moet laten terwijl het apparaat werkt. Overdag is dat prima, maar ’s nachts kan het een probleem zijn, vooral als u op een begane grond woont of slaapt. Goede draagbare apparaten beginnen rond de £300, maar controleer de reviews en kijk uit naar de BTU-waarde, die u moet laten weten hoe koel ze zullen zijn.

airconditioner voor thuis

Als u iets permanenters en veiligers wilt dat zich over het hele huis verspreidt, moet u een airconditioningspecialist raadplegen, die u door het proces kan praten en u een offerte voor de klus kan geven. Geïnstalleerde ‘split’ airconditioning units voor uw huis kosten meer dan £1,000 per kamer en u kunt ook een gekoppeld multi-unit systeem hebben dat werkt op een vergelijkbare manier als uw centrale verwarming, met behulp van een thermostaat om te weten wanneer de koellucht moet aanslaan. U moet er altijd voor zorgen dat u overschat wanneer u de airconditioning thuis nodig hebt om op te starten, want het laten draaien van units kan zeer kostbaar zijn.

ELEKTRICIENS STAAN KLAAR OM U TE HELPEN MET AIRCONDITIONING.

Wanneer een airco handelaar belt zullen ze willen om uw kamers te meten, zodat ze kunnen vaststellen hoe groot een eenheid die u nodig hebt. Als een ruwe gids moet u het volume van een kamer met vijf vermenigvuldigen om u te vertellen hoeveel BTU’s nodig zijn om een kamer te koelen. De handelaar moet ook functies zoals afstandsbedieningen voor uw units kunnen aanbieden en u vertellen welke modellen van de fabrikant voor u het beste zullen werken. Sommige hebben een slaapstand, wat betekent dat de ventilatoren langzamer draaien en stiller zijn. Anders kan het zijn dat u oordopjes nodig heeft om een goede nachtrust te krijgen op een warme nacht.

Een belangrijke factor waarmee u rekening moet houden als u beslist of u een airconditioner koopt of welke u moet kopen, is het elektriciteitsverbruik. De apparaten moeten een energie-efficiëntieklasse hebben, zodat u de apparaten en merken kunt vergelijken. Maar wees u ervan bewust dat dit krachtige apparaten zijn die veel energie verbruiken als ze draaien. Verwacht een stijging van uw energierekeningen, die in de zomermaanden zelfs kunnen verdubbelen. Niets koelt uw huis zo goed als airconditioning, maar u moet de kosten van aanschaf en installatie afwegen tegen het energieverbruik.

Als u besluit dat airconditioning in huis niets voor u is en u toch koel wilt blijven deze zomer, dan kunt u merken dat slim zijn of zelfs contra-intuïtief handelen kan helpen. Een briesje is altijd lekker, maar als uw huis over het algemeen koel blijft, kunt u het beste de deuren en ramen gesloten houden om de warme lucht buiten te houden. Het sluiten van gordijnen voorkomt ook dat de zon uw huis opwarmt op de warmste momenten van de dag.