Blowerdoortest uitvoeren

Het is belangrijk voor ingenieur of aannemer om de betekenis te begrijpen van het begrijpen van de PAS- en PCV-ratings bij het ontwerpen van een verwarmings- en airconditioningsysteem. Blower-partitiemethoden worden gebruikt om de ventilator in twee verschillende compartimenten te verdelen. De twee belangrijkste soorten blower-partitiemethoden omvatten de in-bank- en push-in-banksystemen. Zodra het ventilatorgedeelte in twee secties is verdeeld, wordt de luchtstroom dan verdeeld over de twee secties. Dit zorgt ervoor dat alleen lucht door de ene kant van de koelspoel of verdamper reist.

Blowerdoortest uitvoeren

De luchtstroommeting is belangrijk bij het bepalen van de luchtdichtheid van de blower-partitie. De luchtlekken die optreden wanneer het drukken van de ventilator optreedt, staan bekend als dwarsstroomverlies. Een negatief bluwer-flow-rating geeft aan dat de overtollige stroom langs de luchtkanalen verloren gaat. Omgekeerd geeft een positief bluwer-flow-rating aan dat er meer stroom aan de verdamper wordt afgeleverd. Om de luchtdichtheid van het ventilatorgedeelte te bepalen, moeten luchtlekken worden verwijderd en moet de bewaarde stroom in het buiswerk worden gemeten.

De prestatiespecificaties voor de ventilator moeten worden overwogen. De prestatiespecificaties voor warmte-uitvoer zullen variëren afhankelijk van de configuratie van de ventilator. Hoe groter de ventilator, hoe groter de warmte-uitgang. De warmte-uitgang neemt ook toe met toenemende luchtstroom.

Een BlowerDoortest wordt door uw EPB verslaggever gepland

De prestatiespecificaties zijn ook belangrijk bij het ontwerpen van de koelsystemen. Er zijn verschillende belangrijke overwegingen die moeten worden aangepakt. Luchtruiming is een probleem dat moet worden aangepakt. Het ventilatorgedeelte mag geen normale ademhalingsruimte blokkeren. Luchtlekken moeten indien nodig worden bepaald en gerepareerd. Een blowerdoortest  toont de luchtlekken van uw woning

Bij het kiezen van wat een blazerdeel is, moet u overwegen of het goed is voor uw aanvraag. Bepaalde materialen zijn beter geschikt voor bepaalde toepassingen. Als u een hoge efficiëntie nodig heeft, maar zich zorgen maakt over luchtlekkage, dan is een dunne wandventilator misschien de juiste keuze. Aan de andere kant kan een ventilator met een lage efficiëntie nog steeds de juiste keuze zijn, op voorwaarde dat u een blazerdeel gebruikt dat de luchtstroom regelt.

U moet zich bewust zijn van alle bovenstaande overwegingen bij het kopen van wat een blazerdeel is. Luchtstroomregeling, warmte-uitgang en luchtklaring zijn enkele van de belangrijkste aspecten om te overwegen bij het kopen van het juiste blazerdeel. Blower-onderdelen zijn verkrijgbaar bij veel online winkels, evenals offline winkels zoals industriële toevoerwinkels. Met zoveel verschillende websites die deze onderdelen aanbieden, moet u snel en gemakkelijk prijzen kunnen vergelijken en het juiste product voor uw specifieke behoeften selecteren. Als u niet precies weet wat nodig is, dan is het het beste om contact op te nemen met een professional om u te helpen bij het nemen van uw beslissing.